Η Εταιρεία

Η ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1982 με αντικείμενο την παραγωγή προκάτ δομικών στοιχείων και την κατασκευή με αυτά δομικών έργων, υψηλών προδιαγραφών, όπως αποθήκες, βιομηχανικά ή σχολικά κτίρια, διεισδύοντας έτσι δυναμικά στον αναπτυσσόμενο χώρο των προκατασκευών. Ύστερα από πέντε σταδιακές βιομηχανικές επεκτάσεις, διαθέτουμε κτιριακές εγκαταστάσεις 15.000 τ.μ., σε ένα οικόπεδο στο 5ο χλμ Λάρισας Συκουρίου 65.000 τ.μ., πλήρως διαμορφωμένο και θεωρούμαστε από τους κορυφαίους στη βαριά προκατασκευή στο χώρο των Βαλκανίων.

Στόχος της εταιρείας αποτελεί η προσφορά στον πελάτη ολοκληρωμένων λύσεων κατασκευής, πλήρως προσαρμοσμένων με τις προσωπικές του ανάγκες και εναρμονισμένων με τα ισχύοντα κανονιστικά πλαίσια, διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλό επίπεδο παροχής προκατασκευασμένων στοιχείων και διασφαλίζοντας μικρό χρόνο κατασκευής.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε. αποτελεί μία από τις πλέον πρωτοποριακές επιχειρήσεις στον κλάδο των κατασκευών, καθώς εκμεταλλεύεται πλήρως τα πλεονεκτήματα που παρέχει η προκατασκευή, σε συνδυασμό με τα ευεργετικά οφέλη που προσφέρει το προεντεταμένο σκυρόδεμα. Απόρροια αυτού είναι η δυνατότητα παραγωγής δομικών στοιχείων, ικανών να δομήσουν μια ευρεία γκάμα κατασκευών, ανάλογα με τις εκάστοτε υπάρχουσες απαιτήσεις αλλά και τις προκύπτουσες ανάγκες.

Η δυνατότητα μείωσης του κόστους κατασκευής έργων υποδομής και παγίων εγκαταστάσεων σε παραγωγικές επενδύσεις που παρέχει είναι μεγάλης σημασίας για την εθνική οικονομία.

Η ύπαρξη της στην Κεντρική Ελλάδα αποτελεί μοχλό για την δραστηριότητα των προγραμμάτων περιφερειακής ανάπτυξης και για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης.

Προοπτική της ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε είναι να διατηρήσει και να εδραιώσει την ισχυρή παρουσία της στο ελληνικό κατασκευαστικό γίγνεσθαι, πραγματοποιώντας παράλληλα σημαντικά βήματα για περαιτέρω ανάπτυξη στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ:

 • Η συνέπεια στις συναλλαγές μας και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες μας
 • Η κάλυψη των αναγκών των πελατών μας από κάθε σημείο της χώρας
 • Οι μακροχρόνιες συνεργασίες με πελάτες και συνεργάτες
 • Το οικονομικό όφελος του πελάτη
 • Η αγάπη και όρεξη για δουλειά

ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΜΑΣ:

 • Η γεωγραφική μας θέση (ελάχιστο κόστος μεταφοράς)
 • Η παραγωγή προκατ προϊόντων με προδιαγραφές υψηλής ποιότητας
 • Η απόλυτη συνέπεια και εγγύηση για την κατασκευή των έργων
 • Η σημαντική μείωση του χρόνου κατασκευής
 • Η κατασκευή μεγάλων βιομηχανικών έργων με κόστος συντήρησης πρακτικά μηδαμινό
 • Η μακροχρόνια εμπειρία
 • Η αξιοπιστία που διέπει τις συναλλαγές μας

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Στην ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε. πιστεύουμε ότι «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» και ότι ο σωστός αρχικός σχεδιασμός ενός κτιρίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή μετέπειτα κατασκευαστική φάση. Είναι γνωστό ότι κάθε παράλειψη στη μελέτη, καθώς και κάθε τροποποίηση στη φάση της κατασκευής επιφέρουν καθυστέρηση, κακοτεχνίες και αύξηση του κόστους. Για αυτό θεωρούμε ότι η αναλυτική αρχική προσέγγιση δεν συνιστά χάσιμο χρόνου, αλλά απαραίτητη διαδικασία, εχέγγυο επίτευξης πραγματικής οικονομίας.

Για το σωστό αρχικό σχεδιασμό θα πρέπει να γίνουν αντιληπτές οι πραγματικές ανάγκες του πελάτη μέσα σε βάθος χρόνου. Γιατί το εύκολο είναι να σχεδιάσουμε με βάση το σήμερα, το δύσκολο όμως και αυτό που έχει αξία είναι να προβλέψουμε και να ενσωματώσουμε από τώρα τις ανάγκες του αύριο.

Σήμερα η ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε. διαθέτει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στο χώρο των προκατασκευών, καθιστώντας το επιτελείο και τους εξωτερικούς συνεργάτες της ικανούς στον ορθό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Έτσι στο κτίριο που εσείς επιθυμείτε- είτε πρόκειται για βιομηχανικό κτίριο, σχολικό κτίριο, είτε για αποθήκες, εξασφαλίζεται η αισθητική και η λειτουργική του αρτιότητα και ταυτόχρονα διασφαλίζεται η στατική του επάρκεια.

ΣΤΟΧΟΙ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ icon

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Συνεχής αναζήτηση νέων ιδεών

ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ icon

ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ

Μέσω βελτιστοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας

ΣΥΝΕΧΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ icon

ΣΥΝΕΧΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ icon

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ icon

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ

Κατανόηση και πρόταση προσαρμοσμένων λύσεων

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ icon

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

EN 13225:2013
EN 13225:2013
No.: 02413051
EN 13747:2005+A2:2010
EN 13747:2005+A2:2010
No.: 02413051
EN 14992:2007+A1:2012
EN 14992:2007+A1:2012
No.: 02413051
EN 15050:2007+A1:2012
EN 15050:2007+A1:2012
No.: 02413051
CERTIFICATE ΠΡΟΚΕΛ 2018

CERTIFICATE ΠΡΟΚΕΛ 2018

ISO ΠΡΟΚΕΛ 2018

ISO ΠΡΟΚΕΛ 2018

ISO ΣΥΠΡΟ 2018

ISO ΣΥΠΡΟ 2018